TanceR Cup se blíží a zaznamenává rekordní zájem

26.03.2019 13:45

Tuto sobotu, 30. března 2019, proběhne na sportovní hale Euronics ve Zlíně v pořadí 11. ročník taneční soutěže TanceR Cup. Na její přípravě se podílí tým několika pracovníků, přičemž jádro tvoří tým čtyř slečen, pro které je příprava taneční soutěže radostí i starostí. „Jedenáct let nás soutěž učí, školí, ale taky nesmírně baví a naplňuje. Jsme rády, že se k nám taneční skupiny vracejí,“ říká Iva Vladíková z DDM Astra Zlín.

 

TanceR Cup se připravuje průběžně od podzimu, ale největší nápor pracovníci zažívají dva týdny před samotnou akcí, kdy trenéři píšou a volají, chtějí upravovat harmonogram, aby stihli přečesat tanečníky, nebo provádějí změny v počtech přihlášených. „V letošním roce dorazilo rekordní množství choreografií. Přijali jsme celkem 142 přihlášek, překvapením však je, že přihlášky pořád chodí. Každý den dorazí dvě až čtyři, bohužel už je musíme odmítnout. Kdybychom je všechny přijali, měli bychom zaplněnou půlku další haly,“ říká Vladíková.

Harmonogram je skutečně nabitý a praská ve švech. Nejsilněji zastoupená vystoupení patří disciplínám street dance, orientálním tancům a show dance. Akce se zúčastní týmy z celé České a Slovenské republiky – od Kolína, Znojma, Orlové až po Skalicu, Trenčín, Bratislavu.

 

„Abychom uspokojili rostoucí nároky tanečních skupin na pohodlí, odměny, zázemí a jiné, musíme každoročně spolupracovat s množstvím institucí,“ uvádí Vladíková. Mezi hlavní donátory a velké partnery akce patří společnost Enapo, ale pomůže také odbor školství MMZ, zapojí se cukrárna DINO, pekařství Kolář, společnost Dudr Tool’s, Golden Apple Cinema, obchůdek Pedro ve Zlíně, květinářství Charlotte a mnozí další.


Na jaké novinky se mohou letos tanečníci těšit? Organizátorům se podařilo zajistit profesionální fotokoutek, kde si budou moct tanečníci za malý poplatek nechat vytisknout fotografii přímo na místě. Taneční plocha bude osvětlená jinak, než byli tanečníci dosud zvyklí, zároveň za nimi bude černá stěna, která omezí ruchy kolem.

Na akci je zvána nejen taneční komunita, ale i veřejnost, která si může přijít užít příjemnou podívanou.

 

Vyhledávání

Kontakt

TanceR Cup DDM Astra Zlín
Osvoboditelů 3778
760 01 Zlín
777 636 623 nebo 778 099 547
TOPlist